HYPERICE - funkčná kombinácia dvoch liečebných metód

Kryoterapia je pri zraneniach pohybového aparátu základným liečebným postupom už dlhé roky. V kombinácii s kompresiou je ideálnym riešením pri liečbe mäkkých tkanív.

hyperice-blog

HYPERICE JE LÍDROM V OBLASTI VEDY, TECHNOLÓGIÍ A INOVÁCIÍ V NESMIERNE DÔLEŽITOM PROCESE REGENERÁCIE, PRIČOM PREPRACOVANE SPÁJA DVE LIEČEBNÉ METÓDY – KRYOTERAPIU A KOMPRESIU.

Kryoterapia, teda terapia chladom, dokáže zmierniť bolestivosť, svalové kŕče a zápalovú reakciu a zároveň zrýchliť regeneráciu pri poškodení mäkkých tkanív.

Výhody použitia kompresie v spojení s kryoterapiou zahŕňajú zlepšený kontakt medzi pokožkou a zdrojom chladu, väčšie obmedzenie prietoku krvi v postihnutom mieste zvýšením izolačného efektu, ktorý môže ďalej regulovať teplotu tkaniva. Kompresia tiež napomáha pri kontrole vzniku edému, ktorý môže pri zranení vzniknúť.

Kĺby a svaly môžu z pravidelnej aplikácie kryoterapie profitovať aj v prípade, že k úrazu nedošlo.

Keď si športovec vyvrtne členok, najbežnejším riešením je práve vrecko s ľadom priloženým na postihnuté miesto cez látku priviazaný čímkoľvek, čo je práve poruke. Je hneď viacero dôvodov, prečo je kryoterapia v procese regenerácie dôležitá. Je všeobecne známe, že liečba chladom je jedným zo spôsobov urýchlenia regenerácie a tiež zmierňuje opuchy, bolesti a svalové kŕče.

Po úraze sa do povrchových tkanív svalov a kože vyplavujú toxíny, v dôsledku čoho vzniká bolesť a opuch. Kryoterapia zrýchľuje metabolizmus, červené krvinky sa obohacujú kyslíkom, živinami a enzýmami. To prispieva k pocitu pohody a vitality, ktorý preukázateľne zvyšuje výkonnosť. Chlad súčasne zamedzuje úniku tekutín z poranených ciev do okolitých tkanív.

Kryoterapiu veľmi účinne dopĺňa kompresia, ktorá zamedzuje opuchu a následnej bolesti svalov. Urýchľuje tým proces regenerácie a zároveň vám umožní trénovať dlhšie. Kompresia poranené miesto zároveň fixuje, čím namáhané svaly a šľachy odľahčuje. Navyše zefektívňuje odbúravanie vedľajších metabolických produktov, ktoré vznikajú v dôsledku záťaže počas tréningu a po ňom. Tým pomáha udržiavať svalovú silu a výkonnosť a skracuje čas potrebný na zotavenie.