Ako bolo na Vltavarun 2018?

Minulý víkend (12.-13.5.2018) sme si užívali jednu parádnu bežeckú party na Vltave. V napätí nás držali Marcel a Pali, ktorí kvôli zraneniam ostali v podobe verných fanúšikov a sledovali každý jeden krok, čo sme urobili. Podarilo sa nám nájsť ich „druhé JA“ a tak v našom tíme pribudli Mišo alias Pali a Matej pod krycím menom Marcel. Náš cieľ bol jasný... užiť si každý jeden kilometer a pokúsiť sa predbehnúť čo najviac tímov. Mali sme čo robiť, keďže sme štartovali medzi poslednými 5 tímami, ktoré boli na rozdiel od nás 12-členné.

vltava

Rozbehol sa kolotoč behu, presunov, prezliekania a skoro žiadneho spánku. Úsmev na tvári však ani jednému z chalanov nechýbal na perách a svalovica na bruchu sa umocňovala. Kilometre odsýpali, únava pribúdala, nohy dreveneli :D a všetko sme si neskutočne užívali. Pri našej tretej runde sme okolo polnoci začali konečne dobiehať tímy, ktoré štartovali pred nami.

V priebežnom poradí sme sa hýbali okolo piateho miesta v absolútnom hodnotení a začali sme šípiť, že mohla by sa podariť aj bedňa. A tak každý jeden dal do svojho posledného úseku úplne všetko, každá minúta sa počítala. A výsledok? Finišovali sme na 4. mieste v absolútnom poradí z 300 tímov a v kategórii 6-9 členných tímov na 2. mieste.

 

A ako vnímali Vltavu členovia Go Create Performance teamu?

 

Mišo alias Pali

„Pre mňa to bola nová výzva a možnosť sa opäť v niečom prekonať, čo sa mi aj podarilo. Okrem toho som spoznal kopec skvelých ľudí, čo iba zvýšilo dobrý dojem z tohto zážitku. Čo sa týka samotného behu, tak som bol spokojný. Povrch trate ako aj označenie bolo fajn, takže k tomuto nemám žiadne väčšie výhrady. No a umiestnenie na druhom mieste v kategórii a celkovo štvrtom iba umocňuje môj zážitok z ktorého budem ešte veľmi dlho čerpať energiu ????.“

DSC04246

 

Romčo

„Úžasný športový víkend som zažil so skvelými ľuďmi????, plný emócií!!! Pozitívny náboj nášho tímu mi dodával silu a motiváciu a tlačil ma k vytúženému cieľu. Bola pre mňa česť byť súčasťou takého tímu. Ďakujem nášmu trénerovi Marcelovi, za nomináciu do tímu, Petrovi za prejavenie dôvery a spolubojovníkom v tíme.

Budem sa na Vás vždy tešiť????.“

DSC04303

 

Shaggy

Ani neviem kde začať. Toľko veci mi stále behá hlavou. To s akou verbou , odhodlaním a snahou pristupovali všetci bežci, k svojim úsekom, ku svojmu výkonu vo mne zanechalo strašne moc veľa radosti, chuti ďalej trénovať, zlepšovať sa a hrdosti na náš tím. 

Musím uznať že behať v deviatich bola veľká sranda. 

Ale budúci rok by som už nechcel !

A to z jednoduchého dôvodu. To akú podporu sme dostávali od chalanov, čo s nami neboli ma tiež dojalo. Ich by som tam chcel tiež. 
Nabudúce chcem ísť s vami všetkými! a z toho mi vychádza 12 členný tím, 
ďakujem Peter, Marcel, Pali, Maťa, Veronika, Mišo, Michal, Matúš, Matej, Kuko, Roman

IMG_9369

 

Matúš Kovalčuk Kovalčík

Čo vo mne VR zanechal? Pocit radosti,  pozitívnych emócii, skvelý kolektív, zábavu a s tým spojenú skvelú atmosféru plus pár dni rolu dreveného Pinocchia. :D

Bol to jeden veľký, super bežecky víkend na pretekoch, ktoré boli zorganizované úplne, že top do posledného detailu a malé detaily rozhodujú. Ďakujem všetkým, ktorí sa na tom podieľali a že som sa mohol tejto "running párty" zúčastniť. Mať možnosť spoznať  nových ľudí, ktorí nie sú len skvelí bežci, ale aj skvelí ľudia. 

Každý jeden z nás na svojich úsekoch nechal pre tím srdiečko, boty, proste všetko čo bolo v našich silách. A to bol dôvod, že sme ako tím uspeli a umiestnili sa na skvelom 2 mieste. 

Go Create Performance Team !!!

DSC04286

Michal Kostka

Prisahám na baču!

Je možné mať svalovicu už deň pred štartom 360 km dlhého štafetového behu a to ešte na bruchu? Veru je! Keď sa stretne tak pozitívne naladená parta ako náš GCP Team, je o zábavu postarané.

Poručíme větru, dešti.

Nie som sovietsky inžinier a počasiu nevládnem, preto na svojom prvom vltavskom úseku pravidelne moknem. Dôkladne, do nitky.

Osamelosť cezpoľného bežca

Keď ste tak dobrí, že štartujete medzi poslednými, ľahko sa stane, že z tritisíc členného štartového poľa nikoho nestretnete až do nedeľného rána. Potom však súperov zbierate ako na bežiacom páse a tešíte sa, že v tom konečne nie ste sami.

Máme bedňu!

Po viac ako 26 hodinách úmorného kolotoča behov a presunov, medzi ktorými si kradneme sotva pár minút driemot, po zdolaní desiatok kilometrov a takmer troch stoviek súperov, po všetkej tej drine prichádza zaslúžená odmena, keď pódium patrí len nám. Ďakujem Vám parťáci z Go Create Performance Team.

DSC04264

 

Maťa

Keby som mala tento víkend zhrnúť pár slovami boli by to tieto: výnimočný, rýchly, s kamošmi, s úsmevom, zábavný, ale na druhej strane aj náročný, bez spánku... Keby sa ma niekto opýtal, či ďalší víkend ideme opäť, moja odpoveď by bola ÁNO. Chalani mi boli neskutočnou oporou a aj vďaka nim som sa dokázala prekonávať a dať do každého úseku úplne všetko.

Verím, že o rok si to zopakujeme v podobnej zostave, ale už aj s Marcelom, Palim a Peťom, ktorý to všetko vymyslel a nám sa podarilo splniť jeho sen.

DSC04343

 

Matej alias Marcel

Bola to moja prvá skúsenosť s pretekom takéhoto typu a som nesmierne vďačný, že ma Zdenek zo Sanasportu vo štvrtok večer oslovil, či nechcem ísť ako náhradník. Neváhal som ani minútu a nikdy som to neoľutoval, ani v bolestiach a kŕčoch. Chcem sa poďakovať Peťovi z Go Create, že dal dokopy takýto skvelý tím a že som mohol byť jeho súčasťou. V neposlednom rade sa ale chcem poďakovať každému tímovému kolegovi, bol to pre mňa zážitok na celý život a bola pre mňa česť prežiť to s takými profíkmi ako ste vy. Z Vltava runu 2018 si neodnášam len nespočetné množstvo zážitkov, ale aj nové priateľstvá, a to je to, čo sa počíta. 

IMG_9461

 

Kuko

Moje pocity a postrehy z VR hneď po dobehnutí boli neopísateľné. Od momentu, kedy ma Maťka oslovila, aby som bol súčasťou ich tímu, som vedel, že to bude zábava, ale aj drina ktorá sa nám nakoniec vyplatila. Spoznal som kopec úžasných ľudí s rovnakou krvnou skupinou – bežcov. Ďakujem za nezabudnuteľný zážitok GCP tímu.

DSC04269

 

Verča

„Letošní ročník nebyl výjimkou. Jen jsem letos jela s trochu jiným týmem. Týmem lidí, kteří neběhají, ale lítají. Nápad na to, že takový tým vznikne, se zrodil po loňském ročníku. A právě tenhle tým byl jeden z důvodů, proč jsem chtěla zrychlit. Proč jsem během sezóny v sobě znovu objevila chuť běžecky makat a zase našla motivaci. A přes to všechno, co jsem za poslední rok naběhala, jsem tušila, že budu v týmu tou brzdou, pravděpodobně tím nejslabším článkem. Všichni dojednoho běhají o minutu až minutu třicet rychleji než já a bylo to znát. A v tomhle složení – gazely a já, jsme se chtěli pokusit bojovat o ty nejvyšší příčky.“

DSC04348

 

A ako to vnímal náš BIG BOSS Peťo z opačného konca Slovenska?

Nápad vybudovať tím na Vltava Run 2018 vznikol na predchádzajúcom ročníku, ktorý bol pre mňa premiérový, aj to len ako vodič jedného z áut Veronikinho tímu. Nemal som možnosť vnímať Vltava Run ako bežec, ktorý je na jednej strane euforický no na druhej strane totálne vyčerpaný. Ja som to všetko mal možnosť sledovať s čistou hlavou. Videl som kvantum odvedenej práce organizátorov ale aj neskutočné výkony všetkých bežcov. To len umocnilo moju túžbu postaviť tím do ďalšieho ročníka.

Skladanie tímu bolo celkom náročné, no vedeli sme, že tam chceme mať dobrú partiu. V tíme v ktorom sa dobre cítiš a máš podporu, dokážeš nepredstaviteľné veci. Zvládnuť únavu, tmu, zimu, dážď, vietor i úmorné teplo. S touto myšlienkou sme začali dávať dokopy tím ktorý by bol naladený na rovnakú nôtu a jednoducho by si sadol. Avšak aj tajná túžba po výsledku zohrávala svoju rolu v podvedomí a na to bolo potrebné nájsť k myšlienke úžasných ľudí aj úžasných ľudí s rýchlymi časmi.

Ako vždy, nič nie je také jednoduché ako sa na začiatku zdá. „Jasné zavoláme tomu a tomu a hentomu a bude to“ Našťastie to tak nebolo a podľa mňa ťažko vydreté veci majú väčšiu hodnotu.

Tím sa postupne začal dávať dokopy a keď to už vyzeralo, že máme neotrasiteľnú zostavu, stali sa bohužiaľ veci, o ktorých nikto z nás nechcel ani len počuť. Zranenia dvoch skvelých členov tímu. Čo teraz, keď už vyskladanie tohto tímu nás donútilo prevetrať nie len svoje adresáre v telefónoch a na sociálnych sieťach ale aj adresáre mnohých iných. Zároveň tá obava, že ako sa nám podarí niekoho nájsť na poslednú chvíľu, tak či vôbec zapadne do kolektívu. A pomaly menej ako 24 hodín do odchodu sa podarilo nájsť aj posledného člena tímu, ktorý čuduj sa svete tiež skvelo zapadol do tímu ako aj všetkých zvyšných 10 členov tímu. Nie je to preklep. Pali a Marcel boli aj naďalej neoddeliteľnou súčasťou tímu a svojím povzbudzovaním hnali tím dopredu.

Pre mňa bol ten víkend náročný, tiež kočovný, ale hlavne neskutočne vyšťavujúci pre moje baterky ako aj baterku môjho telefónu, pri neustálom sledovaní, ako sa „môjmu“ tímu darí. Vedel som do čoho idú. Vedel som, že to nebude ľahké, vedel som, že prídu krízy, no napriek tomu som vedel, že tam je spolu jeden skvelý tím, kde bude bojovať jeden za všetkých a všetci za jedného.

A oni to dokázali!!!

Vidieť stáť na pódiu tím skvelých ľudí v mojich tričkách bol neopísateľný zážitok. Chcem sa poďakovať všetkým členom tímu, od organizácie počnúc až po neuveriteľný výkon a výsledok.

Som na celý tím neskutočne hrdý!!!

ĎAKUJEM

 

Galéria:

 

spolocna

IMG_9373

IMG_9376

IMG_9400

IMG_20180512_090840

IMG_9424

IMG_20180512_100452

IMG_9455

DSC04243

IMG_9489

IMG_9507

DSC04302

DSC04368

IMG_20180513_063812

IMG_20180513_071828

DSC04387

DSC04437

DSC04474